Voor stoere jongens!

0 Comment
Styling, Business, In the mood, Uncategorized
Voor stoere jongens!

De kleutertijd is al voorbij, en al zijn we nog een kleine jongen, we voelen ons wel al groot en stoer! Het kleine-kinderen-speelgoed mag aan de kant, het peuterbed is echt te kort, het is tijd voor een nieuwe jongenskamer. Voor Joran maakte ik dit moodboard. Om zijn kinderkamer om te toveren in een stoere en sportieve kamer. Die past bij een vrolijke en slimme jongen, een kid met persoonlijkheid.

De zolderkamer wordt opnieuw ingericht voor Joran. Er komt een op maat gemaakt alles-in-een meubel met bed, bureau en een klein kastje. Kies voor het meubel een strakke, stoere basiskleur, die je over 3 jaar ook nog mooi vindt. Een fel kinderkleurtje verveelt sneller. En met een vrolijke dekbedhoes geef je veel kleur aan het bed. Boven het bed komt een bedlampje, in een stoere industriële look. Een bureau is natuurlijk echt voor grote jongens. Binnenkort wordt er misschien ook al huiswerk aan gemaakt, nu nog vooral gekleurd en getekend. Maar echte bureauaccessoires zijn wel zo leuk. Een pennenbakje, puntenslijper, een perforator.
De kledingkast komt los te staan. Houd er rekening mee dat kleine jongens heel snel groeien, dus geen kleuterkast maar een volwassen kast kiezen. Als het een jongen is met veel sneakers, staat een klein schoenenrek wel grappig, en nog opgeruimd ook.

Voor de vloer en meubels wordt een neutrale, moderne kleur uitgekozen. Taupe, grijs, offwhite, lichtbruin, krijt, licht olijfgroen. Loop eens binnen bij bouwmarkt en neem veel kleurstalen mee naar huis. Thuis kies je rustig voor de juiste kleur, en daar houd je aan vast bij het ontwerp van de kamer.

Maar een kinderkamer vraagt wel om kleur natuurlijk! Joran wil graag een oranje kamer. Voor een kinderkamer is het leuk om 2 of maximaal 3 felle kleuren uit te kiezen. In deze kleuren kies je de accessoires. Kussens, een poef, een zitzak of een krukje, schapjes aan de muur, eventueel de gordijnen. En als er een klein wandje is, zou je dat ook in de accentkleur kunnen schilderen. Op deze manier zit je niet voor jarenlang vast aan dezelfde kleur, want kussentjes vervang je makkelijk en ook een muur verf je zo over. Voor Jorans kamer worden de accentkleuren fel groen, koningsblauw en vooral oranje.

Het geeft een speels effect om de gordijnen wel in een felle kleur te kiezen. Je kan ook voor één gordijn verschillende banen stof in een andere kleur nemen: een baan oranje, een baan groen, een baan blauw. Of als er meerdere zolderramen zien, hang je voor elke een andere kleur rolgordijn.

Joran is een sportieve jongen. Laat dit ook terugkomen in zijn kamertje. Een basketbalnet aan de muur, een boksbal, een klimtouw, touwladder of ringen zijn echt wel stoer! Aan de muur komen afbeeldingen of grote platen die de nieuwsgierigheid een beetje prikkelen. Afhankelijk van zijn interesses is het leuk om een grote landkaart, een poster van het menselijk lichaam, dinosaurussen of iets dergelijks op te hangen. Afbeeldingen van de KNRM reddingsboot zijn ook gaaf en bovendien erg oranje! Het staat mooier om afbeeldingen in een lijst op te hangen dan als losse poster.

De accessoires en kleine meubels in het kamertje hoeven niet allemaal speels of kinderlijk te zijn. Het geeft een heel stoer beeld om een industriële sfeer te kiezen voor bijvoorbeeld de lamp en een kruk. En een krukje van leer of gerecycled materiaal, een zitzak of kussens van oude postzakken zijn ook leuk.

Laat Joran zelf ook een aantal dingen uitkiezen. Bijvoorbeeld de dekbedhoes of een krukje. Want het moet natuurlijk wel echt zijn kamertje worden! En ook al is het een hele jongen, neem niet te snel afscheid van al het speelgoed voor kleine kinderen. Het is soms wel heerlijk om nog even met je Duplo te spelen of je knuffels in bed te stoppen. En het speelgoed kun je ook opbergen in stoere opbergers. Een oude leren koffer voor je lego is misschien wel leuker dan de gekleurde Ikea-ton.

 

Dit was een opdracht van SHE IS IN THE MOOD – Moodboards, styling inspiration by her

 

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT