Tuin aan zee

0 Comment
Styling, Business, In the mood
Tuin aan zee

Midden in het centrum van de hofstad Den Haag woont Marguerite. Haar huis sfeervol ingericht, prachtige brocante, Franse luiken voor de ramen, alles met aandacht gedaan. Haar tuin is een groot (dak)terras van ongeveer 30 vierkante meter. Marguerite wil graag een vaste basisinrichting van het terras, ook in de winter groen en aantrekkelijk, en met voldoende vrijheid om wisselend per seizoen verder aan te kleden. En ik mag haar daarbij helpen.

Het strand op fietsafstand, de liefde van Marguerite voor schelpen, de Franse sfeer van haar woonkamer. Dat roept het gevoel van het romantisch strandleven op zoals Monet het schilderde. Zand, zee, parasols, ouderwetse rieten strandstoelen, helmgras en schelpen.

De vlonders buiten zijn al mooi, wit-grijs geverfd. Ze vormen hiermee een fijne neutrale basisvloer, die ook goed past bij de houten vloer die binnen ligt. Dit geeft een goede harmonie tussen binnen en buiten.

De meubels en accessoires die je gaat kiezen bepalen vooral de sfeer van het dakterras. Prachtig is een grote rieten strandstoel als blikvanger. En wanneer het zonnescherm nog niet is uitgerold kun je een ouderwetse parasol plaatsen.

Andere nautische accessoires kunnen ook; robuust touwwerk, houten vissen, lichtblauw glasservies, grote kaarsen, schalen met schelpen, strandstoeltjes. Enkele bijzonderheden zijn vaak beter dan een te veel aan snuisterijen.

Basiskleur voor het geheel is grijs-wit zoals het zand en de schelpen, riet, touw. Accessoires zorgen voor kleur in verschillende blauwtinten.

Beplanting in de duinen bestaat natuurlijk uit helmgras. In grijs betonnen plantenbakken worden siergrassen geplant die ook ‘s winters groen blijven. De aarde in de bakken wordt afgedekt met een laag schelpen. Andere planten zoals een Duindoorn met oranje bessen, Duinviooltjes, Blauwe distel of een gele Brem kunnen in de grote plantenbak rechts op het terras worden geplaatst. En ook daar kunnen wintergroene grassen geplaatst worden, bijvoorbeeld Zwenkgras of een Carexsoort.

Om binnen en buiten mooi in elkaar te laten overlopen kies je voor items die zowel binnen als buiten worden geplaatst. Bij Marguerite is er binnen bij de openslaande terrasdeuren voldoende ruimte om ook twee (kleinere) plantenbakken, dezelfde als buiten, te plaatsen. Hetzelfde kan je bijvoorbeeld ook doen met een windlicht of een kaarshouder. Zet er een binnen en een buiten. Een andere manier is om (ook) buiten een vloerkleed neer te leggen. Kies er een in verschillende blauwtinten of bijvoorbeeld turquoise.

 

Dit was een opdracht van SHE IS IN THE MOOD – Moodboards, styling inspiration by her.

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT