Trendy kerst

0 Comment
Styling, Uncategorized
Trendy kerst

Vanaf half december wordt het tijd om de kerstdecoraties weer tevoorschijn te halen. Eerst het voorbereidende werk. Rommelen op zolder om te kijken wat ik nog heb aan kerststallen,  ontwarren van grote kluwen snoeren en het testen van de lampjes. En heel voorzichtig ga ik op zoek naar de beeldjes voor de kerststal, van breekbaar gips, een erfenis van mijn oude oma. Ik houd van kerst!

Dol ben ik ook op kerstmarkten, liefst groot en commercieel. Met halfzachte kerstliederen op de achtergrond, gratis gluhwein of warme chocolademelk in plastic bekertjes en een irritante, te dikke, verklede kerstman met een jingle bell, heerlijk! En dan shoppen voor te warme wintertruien en veel te dure, maar wel waterdichte, leren regenlaarzen. Ja, ik houd van kerst!

Al weken struin ik rond bij verschillende tuincentra. Ik heb de kerstetalages opgebouwd zien worden, met in elke hoek een kleurrijk kersttableau. Liefst uitgevoerd in zacht roze of hard kobalt blauw. Veren boa’s sieren er de kerstbomen, maar ook balletschoentjes, danseresjes en fel gekleurde papegaaien. Ik zie ook een veelheid aan sleutels, glitter cupcakes en wuivende pauwenveren. Kerststallen zijn niet zelf getimmerd, en van hout, maar van spierwit plastic met glitters. Er staan geen kerstmannen maar moderne etalagefiguren aangekleed met glanzende stoffen en veren. En de trend van 2015 lijkt koper te zijn. Grote harten en sterren van koper, koperen engeltjes, draadmanden voor dennenappels van koper en ook koperkleurige slingers. O jee, is dit kerst?

Sinds wanneer is kerst niet meer groen en rood, met zilveren slingers? Waar zijn de gewone ronde kerstballen gebleven? Zijn alle kerstbomen nu van sloophout gemaakt? En bestaan Jozef en Maria eigenlijk nog wel?

Kerst is trendy geworden. Met hippe versieringen en elk jaar een andere styling trend. Mogen het ene jaar nog kerstballen in blauw en goud, het volgende jaar moet alles in pastel.
Maar hoe modern de kerstboom thuis ook is, mijn kerstgevoel blijft hetzelfde. We genieten van elkaar, van vrienden en familie, natuurlijk is er heerlijk eten en brandende kaarsjes zorgen voor warme gezelligheid. Ik houd van kerst!

 

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT