Rennen op hakken

0 Comment
Business
Rennen op hakken

Hoe anders ziet je leven er uit als buitenshuis werkende moeder! Niet meer rustig douchen als alle kids naar school zijn, geen eigen baas dus niet meer eerst het ‘krantje met koffie’ voor je werk begint, maar iemand anders die je werktijden bepaald.

Voor de werkende moeder gaat de wekker op tijd. Dan is het kiezen tussen 10 minuten snoozen of eerst even mediteren voor de hectiek los breekt.

Drie pubers die op tijd op school moeten zijn, met een heel brood aan gesmeerde boterhammen, hagelslag en pindakaas, vele pakjes drinken en vooral Liga koeken of Evergreens. Zijn de pakjes drinken op, dan wordt het improviseren met ranja in al gebruikte waterflesjes. Dan de zoektocht naar broodtrommels starten. Die eindigt bij een stapeltje kleffe, beetje beschimmelde boterhammen in de trommel. De supermarkt naast school heeft gisteren blijkbaar voor de lunch gezorgd.

Iedereen gedoucht, lekkere luchten all over, haren vol met gel, huiswerk gezocht en gevonden, gymtassen ontdaan van natte handdoeken weer fris mee achterop, nog even zwaaien! Dag jongens, voorzichtig op de fiets, kijk uit voor vrachtwagens!

Nu kan voor mezelf de douche en make up ronde beginnen. Want ‘werken’ betekent haren geföhnd en gestyled, make up-je, wenkbrauwen in model, nagels gevijld, lipstick met gloss, lekker luchtje op. Dan het worstelen met kousen of panty’s. Tuurlijk kousen zijn sexy, maar een panty is lekker warm onder je strakke rokje. Hopen dat je er niet direct een ladder in trekt met je net gevijlde nagels. Rokje, bloesje, jasje, hakken, shawl, riem, sieraden, tas; natuurlijk alles afgestemd op kleur en stijl, soms een hele uitdaging!

En, net als de kids, nu ook voor mezelf een broodtrommeltje en een gezond appeltje mee. Rennen, briefje voor de poets, briefje met kook instructies voor manlief, snel die was nog ophangen, hond nog even uitlaten, hopen dat de auto  genoeg benzine heeft, en weer op tijd!

Rennend op weg naar een dag met nieuwe ervaringen, uitdagingen en verrassingen. Een dag die hopelijk ook uitnodigt om soms even stil te staan.

Leuk als je deze post deelt met anderen!

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT