Op bezoek bij Victor&Rolf

0 Comment
Styling, Nog mooier!, Uncategorized
Op bezoek bij Victor&Rolf

Even was ik vergeten hoe leuk het is om een museum te bezoeken. Het was zeker al een paar jaar geleden dat ik een tentoonstelling heb bezocht. Maar nu was er een tentoonstelling in de Kunsthal die ik absoluut wilde zien: Victor&Rolf: Fashion Artis 25 years. En  daarbij moest de nieuwe auto toch worden ingereden 🙂 dus dit was het moment om te gaan.

Het mode-ontwerpersduo Victor en Rolf vieren dit jaar hun 25-jarig jubileum. De Kunsthal laat met de tentoonstelling Victor&Rolf: Fashion artist 25 years een overzicht zien van hun uitzonderlijke collectie. Ongeveer zestig werken uit de haute couture collecties geven je inzicht in hun eigenzinnige en conceptuele benadering. Hun creaties zijn draagbare kunstwerken, technisch volmaakt en vaak heel erg veel met strikken, borduurwerk, volumes, ruches en kragen. Elke collectie vertelt hun verhaal. Jurken en tops als uiting van hun maatschappelijk engagement, jassen en mantels als kritiek op de verspilling in de mode-industrie. 

In de couture collecties van Victor&Rolf werken ze op verschillende manieren met gerecyclede materialen. Daarop voortbordurend ontstond dit voorjaar het idee om voor Zalando een collectie te ontwerpen. Een ready-to-wear collectie als recycleproject waarin aandacht wordt gevraagd voor de duurzaamheid van kleding. In deze Zalando collectie worden alleen ongebruikte kleding en overgebleven kleding gebruikt. En jippie, ook ik heb een Victor&Rolf jurkje.

Ook als je geen mode addict bent is deze ode aan twee beroemde Nederlandse ontwerpers een bijzondere tentoonstelling om te gaan zien.

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT