Naar het museum

0 Comment
Corona
Naar het museum

Sinds een paar maanden hebben we ook een flat in Amsterdam. Twee van de jongens wonen daar op kamers. Maar we hebben er zelf ook een fijn plekje. Na veel bezoekjes waarin alleen maar wordt geklust, genieten we er nu van een klein weekje vakantie. Fietsen mee, genieten van de vele terrasjes, en weer eens naar een museum.

We kiezen voor een tentoonstelling in het fotomuseum, het Foam. We zien een gedeelte van de fotocollectie van Vivian Maier, Works in color.

De foto’s tonen het straatbeeld van Chicago, – de stad waar Maier een groot deel van haar leven woonde – mensen, objecten, billboards en winkeletalages. Ze laat ons het gewone dagelijks leven zien maar heel speels en met gevoel voor humor.
Meest bijzonder zijn haar zelfportretten. Soms ziet ze zichzelf in een spiegel, soms de weerspiegeling in een etalageruit. En dan zie je een heel gewone vrouw, die veel meer ziet dan wij. Bijzonder om haar blik op de wereld te zien, vanuit het oog van de fotograaf. Prachtig!

Een tentoonstelling die je energie geeft, en waardoor je plannen maakt ook zelf de camera (weer) vaker mee te nemen. Op mijn verlanglijstje staat nu in elk geval een van haar fotoboeken.

De tentoonstelling loopt nog een week, dus je moet snel zijn. En een voordeel van Corona, het is heerlijk rustig.

https://www.foam.org/nl/museum/programma/vivian-maier-works-in-color

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT