Keuken vol romantiek

0 Comment
Styling, In the mood, Uncategorized
Keuken vol romantiek

Een klein huisje in het bos. Romantisch, zoals een huisje uit een sprookje, zo ziet ook dit woonhuis eruit. Mijn ouders wonen op dit prachtige plekje. En voor de kleine keuken hierbinnen, mocht ik een moodboard maken.
Een keuken die gezellig is, waar iedereen welkom is, er is voor alles een plekje. Mijn moeder houdt van pasteltinten, ouderwets servies met roosjes, een vrouwelijke uitstraling.

De keuken maakt onderdeel uit van de kleine huis/eetkamer. Een keukenblok is tegen een van de muren geplaatst, er voor staat de tafel waaraan wordt gegeten. Hoewel het aanrecht maar klein is, gebruiken we het toch om de mooiste kopjes te laten zien. Het ziet er gezellig uit als er een paar vrolijke mokken staan. 

De kastjes boven het aanrecht zijn gedeeltelijk van glas. Zorg ervoor dat ze altijd opgeruimd zijn en zet er het mooiste serviesgoed in. Romantische kommen, schalen of een soepterrine kunnen ook prachtig staan.

Op een smal muurtje wordt een lang, breed lint gehangen om allerlei spulletjes op te hangen. Met vrolijke, extra grote wasknijpers hangen er ook de theedoeken aan. En erboven is plaats voor een grappige foto, een ansichtkaart, zo maar een grappig hangertje of een kunstbloemetje.

Op tafel komen stoffen placemats, ook met een romantische print. Door placemats te gebruiken in plaats van een tafellaken blijft de prachtige houten tafel zichtbaar, maar is deze toch beschermd. Heel mooi is het om twee placemats over elkaar te gebruiken. De onderste, die iets groter is, in een effen kleur. En de bovenste in een bloemen- of rozenmotief.  Of kies voor de bovenste placemat een kleinere van kant. Als je de tafel dekt, is het leuk om dat te doen met een ouderwets porseleinen servies. Combineer het met een bestek met heften in een pastelkleur of een prachtig, romantisch zilveren couvert. Romantische wijnglazen van kristal vind je ook vaak op rommelmarkten of ergens verstopt bij een antiquair. 

Midden op tafel komt een ouderwetse schenkkan in een pasteltint of een crème-kleur. In de kan komen bloemen in roze, rood, of wit. Geen gestileerd boeket, lekker rommelig mag best. Pioenrozen zijn prachtig, maar meestal is er keuze genoeg bij het tuincentrum!

 

Dit was een opdracht van SHE IS IN THE MOOD – Moodboards, styling inspiration by her

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT