Huiskamer voor samen genieten

0 Comment
Mindfulness, In the mood, Uncategorized
Huiskamer voor samen genieten

De benedenverdieping van ons huis bestaat uit verschillende leefruimten, zonder deuren, maar wel met elkaar verbonden. Iedereen vindt er zijn eigen plekje zonder van elkaar afgezonderd te zitten. Mijn werkruimte, de keuken en de eetkamer, een televisie/zitkamer voor de kinderen en een zitkamer met open haard voor onszelf. En deze laatste huiskamer wordt gerestyled.

Waarden die richting geven aan deze re-styling zijn: warmte en gezelligheid, eigenheid, ruimte, kleur met een hoofdletter, romantisch, samen, rust.

De meeste muren in ons huis zijn (bijna) wit. Maar de muur in onze zitkamer is heel licht violet, een beetje naar het oud roze toe. De kleur heet ‘ijdel’, prachtige naam!

Er staat een heel ruime tweezits-bank, waarop je ook heerlijk kan liggen. De bank wordt  bekleed in een donkere zandkleur. Op de bank komen veel kussens in allerlei kleuren die ook elders in de kamer terugkomen. Roze, paars, zeegroen, oranje in felle pasteltinten. Behalve de bank staan er twee fauteuils. Eén wordt bekleed met een fuchsia kleur, de nader met een gemêleerde fuchsia kleurige stof. Echte vrolijke blikvangers in de kamer.

Er is geen centrale salontafel. Wel komt er een lage, langwerpige tafel met ruimte voor een mooi bronzen schaal, kaarsen en verse bloemen. Naast de vele kleuren brengt deze tafel juist een element van rust.

De kunst aan de muren is net zo veel gekleurd. Verder staan er een aantal bronzen beeldjes. Bijvoorbeeld twee gevouwen handen van de kunstenaar Maris.

De houtkachel zorgt voor romantische sfeer en behaaglijkheid. Naast de bank komt een staande leeslamp, en een grote mand voor kranten en tijdschriften. Een echte plek om samen te genieten!

De kamer kijkt uit op de tuin met twee openslaande deuren. In de zomer is het heerlijk om beide deuren open te zetten. Op de veranda staan twee grote bloembakken met bloemen in dezelfde felle kleuren. Zo loopt de binnenruimte mooi over in de buitenruimte.

Onze huiskamer wordt een plekje voor ons tweeën, om te lezen, samen te kletsen en om vrienden te ontvangen.

SHE IS IN THE MOOD  Moodboards, styling inspiration by her

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT