Home sweet home

0 Comment
Styling, Business, In the mood, Uncategorized
Home sweet home

Elk huis kent zijn eigen sfeer, elk huis ademt de bewoners die er wonen, daarom heet het thuis. Voor een opdrachtgever maakte ik een ontwerp voor een ontvangstruimte die moet voelen als een warm welkom, als een gastvrije ontvangst. Met een plekje om te zitten, om even een dutje te doen. Een plekje om met elkaar te kletsen, om liever even rustig alleen te zijn. Een plekje om te relaxen, om een hapje te eten of om je op te laden.
Een plek bijna net als thuis. Home, sweet home.

Deze ontvangstruimte wordt mooi omschreven met een aantal kernbegrippen: huiskamer, thuis voelen, gastvrij,  praktisch, relaxed, rustig, duurzaam, kleur

De ruimte wordt ingericht in pasteltinten. Zachtroze, mintgroen, lichtgeel en liefblauw. Poederachtige tinten in combinatie met licht, (blond) hout. Kleuren die een knus, warm thuisgevoel oproepen, aaibaar en veilig.
Om het geheel een eigen karakter te geven, voor meer pit, mannelijkheid en eigenwijsheid,  worden de zachte pastelkleuren gecombineerd met neongeel en metalic zilver.

Zacht met de toevoeging van een fluor-accent maakt deze ‘nieuwe tederheid’ compleet. Zacht, maar niet zoet. Lief, maar niet braaf.

Ook in het materiaalgebruik zien we dezelfde tegenstelling. Veel zachte en aaibare materialen als wol, breisels, fleece of fluweel worden gebruikt voor meubels, kussens en plaids. Ze roepen een fijn, prettig en comfortabel thuisgevoel op. Deze materialen lijken te botsen met een ‘harde’ zwarte vloer,  betonwanden en nog zichtbare installatieonderdelen of kleine stoere industriële meubelstukken. Maar juist door ze naast elkaar te gebruiken worden de eigenschappen ervan versterkt.

Een eet- c.q. leestafel biedt een plekje om te eten, even rustig met elkaar te kletsen, een krantje door te bladeren of nog even wat werk op tafel te leggen. Zoete snoepjes, een koektrommel net als thuis, romantisch serviesgoed en een krant zorgen voor gezelligheid, sfeer en huiselijkheid. De tafel is van licht, Scandinavisch hout. De stoelen er omheen hebben verschillende pasteltinten, en eentje is onverwacht zilver of neongeel gespoten.

Een lounge-bank waarop je kan zitten, hangen maar ook heerlijk kan liggen. Een bank die bestaat uit verschillende (losse) elementen zoals een chaise longe, zitelementen en eventueel voetenbankje. De delen kunnen ook losstaand worden gebruikt, van elkaar weggedraaid of juist naast elkaar. Op alle banken en stoelen liggen zachte kussens of een fleece-dekentje. De meeste daarvan zijn in pastelkleurtjes, en enkel kussen is metalic zilver of flourgeel.

Twee fauteuils vormen samen een rustig plekje. Je kan er even stiekem je ogen dicht doen, je kan er wat lezen, je kan er samen kletsen en wat drinken.

De LED-verlichting bestaat uit veel verschillende losse bollen, vrij hangend op verschillende hoogtes. Deze bollen zijn uitgevoerd in allerlei pastelkleuren en geven een zacht licht. Eventueel worden ze aangevuld met witte verlichtingsbollen die gedimd kunnen worden.

De muren worden in verschillende kleuren geschilderd. Ze krijgen zo een zachte poederachtige uitstraling.

Wanddecoratie zal bestaan uit (een collage van) zwart-wit foto’s. Bijvoorbeeld uit eigen archief. Deze foto’s worden ingelijst. De passe-partouts zijn niet wit maar ook pastelkleurig roze, lichtblauw en zachtgroen.

 

 

SHE IS IN THE MOOD  Moodboards, styling inspiration by her

 

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT