Hoe word jij ‘s ochtends wakker?

1 Comment
My life, Uncategorized
Hoe word jij ‘s ochtends wakker?

Veel mensen worden wakker van de wekker. Sommigen worden wakker van het licht. Veel mensen worden pas wakker na drie keer snoozen. En lang geleden werd ik wakker van huilende of schreeuwende kinderen. Hoe anders is nu mijn ochtendritueel.

Sinds ‘corona’ is er veel veranderd. De meeste fysieke ontmoetingen worden geschrapt, een dagelijkse agenda met afspraken buiten de deur bestaat bijna niet meer (ik geef corona vooral de schuld van vervelende dingen, maar dit is absoluut een pluspunt). Dus douchen, haar föhnen, mascara en zo, spijkerbroek met shirt uitzoeken gaat nu veel sneller (krant lezen en koffie drinken duren dan wel weer veel langer).

Om toch op tijd helemaal up and running te zijn is ‘s ochtends om half 9 opstaan voor mij echt prima. Maar nu heb ik een man (een hele lieve), die toch vroeg zijn wekker zet. Dit heeft iets te maken met op tijd medicatie nemen en misschien ook wel plichtsbesef. Na amper 5 minuten is manlief gedoucht, geschoren en aangekleed. En na 10 minuten hebben de twee honden hun brokjes gehad, is de krant uit de bus gehaald en is er koffie gezet. En na 15 minuten krijg ik een heerlijk, klein kopje espresso op mijn nachtkastje (ik krijg trouwens ook een springende hond op bed, die heel veel hondenkusjes geeft). Om de dag dan langzaam te beginnen.
Zo word ik elke ochtend wakker. En jij?

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0
  • dymphi

    03/12/2020

    de wekker gaat, muziek brengt me bij positieven. ik sla de deken terug, loop naar de douche en geniet eerst even van het heerlijke warme water. daarna een simpel make-upje, haar drogen en dan is het tijd voor koffie. ik maak ontbijt en lunch voor zoon lief, mijn eigen ontbijt die ik met een 2e kop weg werk terwijl ik het nieuws op tv kijk. dan mag ik gelukkig heerlijk op weg naar mijn werk…ja, ik ben nog zo een die mensen
    wel naar de zaak gaat.

LEAVE A COMMENT