Gelukkig hebben we de kerst nog

0 Comment
Corona, My life
Gelukkig hebben we de kerst nog

Pakjesavond is voor velen een fijne avond. Spanning, kadootjes, surprises en veel snoepen van marsepein en speculaas. En voor het eerst in mijn leven was ik alleen op 5 december!

Nou klinkt dat zieliger dan het is hoor. Met alleen maar volwassenen in ons gezin vieren we eigenlijk niet echt meer sinterklaas. Op pakjesavond eten we iets bijzonders met elkaar en is er een klein kado voor de jongens en hun meisjes.

Maar een positieve coronatest van de jongste zoon gooide alles in de war. Thuisquarantaine, alleen op je kamer, snotneus en zo. De helft van ons gezin in Amsterdam, en ik dus alleen thuis.

En nu kan ik niet meer wachten tot het kerst is! Meestal ben ik niet zo snel met kerstversieringen, maar ik ga vandaag het huis versieren. Nieuwe engeltjes en ballen halen, kerstverlichting ontkluwen (is geen woord maar iedereen doet het elk jaar), ster voor het raam, ik ga helemaal los. Met de dennentakken komt ook de kerstgeur in huis. En als ik alle kaarsjes vast aansteek, lijkt het eigenlijk best gezellig.

Ik ben nu aan het aftellen, en plannen aan het maken voor de feestdagen. Al wordt kerst een heel gepuzzel, wie komt er voor het kerstontbijt, wie komt er voor het diner. De sinterklaas kadootjes moeten in een ander pakpapiertje natuurlijk. Want er is in elk geval een avond samen met onze drie jongens gepland! Ik kan niet wachten!

Facebook 02 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT