Een uniek geniet-momentje

0 Comment
Mindfulness, Levenskunst, My life, Uncategorized
Een uniek geniet-momentje

Zo af en toe doe ik dat wel eens. Een speciaal geniet-momentje-alleen-voor-mezelf inplannen. Als drukke moeder, met een eigen bedrijf, lieve man, drie kids en twee honden die allemaal wat willen, is dat soms even nodig, bijtanken en zo.

Dan plan ik een heerlijk, rustig half uurtje onder de zonnebank. Lekker warm, beetje doezelen en straks een beetje mooier bruin. Zo’n half uurtje duurt meestal acht minuten. Want dan is iemand mama kwijt, en trouwens ook zijn voetbalsokken terwijl hij toch echt nu weg moet… En in mijn halve nakie duik ik in een wasmand…

Beter dus bespreek ik een uurtje bij de schoonheidsspecialiste. Fijne crèmes, die lekker ruiken, zacht inmasseren, warme handdoek. Maar dan dat epileren! Strak rechtop, tranen in mijn linkeroog, doorsta ik dit verwenmoment om straks met rode vlekken all over in de spiegel te constateren dat de rimpels er nog steeds zitten…

Een fijn geniet-moment is een uurtje struinen, buiten over de dijk, wind in de haren, honden mee. Uitwaaien en hoofd leegmaken. Tot het moment dat ik weer terug op huis aan ga. Een zeiknatte, eerst wit nu bruine, modderhond en een andere ik-kom-nog-niet-want-ruik-net-een-konijn hond probeer ik mee te sleuren aan de riem. Heerlijk genieten!

Maar dan is het vrijdagavond. Er kriebelt stiekem al een weekend gevoel van binnen… ik ben er klaar voor. De jongste is als eerste thuis en vertelt honderduit over het nieuwste stuk waarin hij met een hoofdrol mag schitteren, of ik hem nu tijdens het koken even zijn tekst kan overhoren. Lieve zoon nummer twee vraagt aandacht voor al zijn weekendplannen. Kan hij vroeger eten, liefst nu, want hij moet werken, weet je nog? En jij rijdt vanavond naar het feest toch, is trouwens zijn mooie shirt al gewassen? En in dit huishouden van Jan Steen rolt ook mijn liefste binnen, samen met zoon nummer drie. Thuis met een tas vol was en een veelheid aan verhalen over studie, stappen en geldnood. Ik zit aan onze eettafel, wordt stapelgek van iedereen die door elkaar kletst, overzie een grote berg jassen en tassen, en kijk trots naar ‘mijn’ vier mannen. En dan realiseer ik me, dit is mijn geniet-moment!

 

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT