Een nieuwe jeans? Lease ‘m!

0 Comment
Geef om de aarde..., Nog mooier!, Uncategorized
Een nieuwe jeans? Lease ‘m!

Het toppunt van recyclen: je koopt een jeans, draagt deze met veel plezier een heel jaar lang. En daarna lever je de oude spijkerbroek in en je krijgt een nieuwe jeans. Een lease concept voor je kleding, met zorg voor de natuur.

Het Nederlandse bedrijf Mud jeans is de uitdrager van dit idee. De productie van katoen is zwaar belastend voor het milieu. Vooral het gebruik van pesticiden en de grote hoeveelheden water die er worden gebruikt zijn een probleem. 20% van de pesticiden die worden gebruikt in de wereld komen voor rekening van de katoenteelt. Mud jeans worden Fairtrade geproduceerd, alleen uit biologische katoen.

Maar de liefde voor onze aarde gaat verder. Want je koopt geen jeans, je least er een. Wanneer je de jeans een jaar hebt gedragen zijn er namelijk drie opties. Keep it, Switch it or Send it back. De grondstoffen van je oude jeans worden hergebruikt. Er worden nieuwe broeken of truien van geproduceerd. Die je ook weer kan leasen. Nooit meer kleding weggooien, maar recyclen en hergebruiken.

Wat kost zo’n broek nu eigenlijk? Voor een jeans betaal je (naast een instapbedrag van €20) per maand een lease-bedrag van €5,95. Je krijgt een heus lease contract met de looptijd van een jaar.

Fashion hand-in-hand met zorg voor het milieu, een prachtig concept!

 

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT