Behandelruimte (top)sport fysiotherapeut

0 Comment
Styling, Business, In the mood, Uncategorized
Behandelruimte (top)sport fysiotherapeut

Match 14 is een prachtig, nieuw initiatief. Match 14 ondersteunt en begeleidt topsporters, om tot hun beste prestatie te komen, om hun gestelde doelen te bereiken. Ze zijn gevestigd in een sfeervol en karakteristiek pand. Vincent is de inspirerende ondernemer achter dit concept. En ik mag een advies uitbrengen voor de inrichting. De werkplek daar wordt een ruimte voor behandeling, begeleiding, preventie en advies. Het wordt een plek om mensen te ontvangen, om plannen te maken, te brainstormen, te sparren. Een plek die uitnodigt tot creativiteit, met ruimte om te behandelen, en ook ruimte om te praten en zo het beste naar boven te halen.

Deze werkruimte is ook een vertrekpunt, een avontuur. Waarin samenwerking gezocht wordt met anderen, op weg naar gestelde doelen. Het is ook de plek om gevonden te worden. Door (top)sporters, sportbonden, Ajax, verenigingen en ieder ander die een rol gaat spelen bij Match 14.  Daarom moet de ruimte ‘Vincent’ uitstralen en jouw plannen, ideeën, dromen, denkwijzen.

Iedereen moet zich welkom voelen, je moet je er fijn voelen, toegankelijk, het mag er gezellig zijn,  wel professioneel, modern. De ruimte moet je uitnodigen.

Inrichting; kleur en meubilair.
De basis van de ruimte ligt vast en is prachtig. Vloerbedekking ligt er al, de meeste muren zijn strak wit, een aantal accenten met diep grijze muren, originele houten balken nog in het zicht. Hoewel vrij wit, geeft de ruimte toch warmte. En met de inrichting wil ik die warmte er nog meer in brengen.

Koper geeft een warme uitstraling. Als verlichting (of bijverlichting) kies je voor koperen, moderne lampen. Op tafel komen koperen schalen of accessoires. Het is mooi om hetzelfde materiaal, koper, op een aantal plekken terug te laten komen.

Fel rood, brandweerrood wordt naast het hout, koper, donkergrijs, wit de accentkleur. Rood is een sterke en opvallende kleur. Rood staat voor vuur, bloed, signalen. Rood is ook een warme kleur. Het is daarom ook de kleur van de liefde en hartstocht. Rood windt op en wekt onrust. Het veroorzaakt een stoot adrenaline in het bloed en versnelt hiermee de hartslag en het verhoogt de bloeddruk.

Is rood je lievelingskleur? Volgens kleurpsychologen heb je dan de behoefte om krachtig te lijken. Presteren en inzet vind je belangrijk. Dat past mooi bij topsporters.

Op tafel komt een grote rode vaas, rode bloemen op het kastje, een groot rood zitkussen, oefenballen in rood, en ook alle handdoeken tijdens de behandeling zijn fel rood. En met een beetje lef draag je zelf kekke rode sportschoenen of een rood shirt.

Maak de ruimte persoonlijk. Je cliënten komen naar jou, naar Vincent. Wellicht zijn er sportaccessoires die de ruimte kunnen aankleden, desnoods je wielrenner, een voetbal met handtekening van Cruijff, een antieke basketbal of bokshandschoenen die nog van je opa zijn geweest. Aan de wand hang je foto’s uit de sport. Het zou mooi zijn als ook die foto’s ‘rood’ zijn. Een ander idee is om alleen zwart-wit foto’s te gebruiken maar met een rood passe-partout er om.

Centraal in de ruimte komt een grote, houten eet- en werktafel. Robuust, stoer, mannelijk. Een leestafel om aan te zitten, serieus te praten, plannen uit te stippelen, te kletsen, te ontspannen, even te wachten. Koffie of thee, en water met fruit op tafel. De tafel nodigt uit om aan te gaan zitten, gezelligheid.

Match 14 3D plan moodboard verkleindHet uiteinde van de tafel wordt gebruikt als werkplek. Wellicht de kopse kant hiervoor gebruiken, kijkend de ruimte in. Notebook op tafel, andere benodigde papieren ernaast, wel netjes, geen rommel.

De stoelen rondom mogen meer modern zijn, met stof bekleed, het midden houdend tussen fauteuil en eetkamerstoel. De stoelen krijgen een neutrale kleur, grijs, off-white of taupe zou kunnen. Of kies juist voor knalrode stoelen! Maar het belangrijkste, ze moeten lekker en comfortabel zitten!

Het noodzakelijke meubilair om te kunnen behandelen, zoals de behandeltafel brengt een meer klinische sfeer in de ruimte. Om te voorkomen dat het geheel een medische uitstraling krijgt, wordt de ruimte verder ingericht met stoere, gezellige, aansprekende klein meubelen. Een paar goede krukken van gerecycled hout,  of met een oud industriële sfeer is een idee. Heel fraai is ook een oud gymtoestel zoals een bok of kast.

Op mijn site herbusinessmoods.nl lees je meer over deze opdracht.

 

Dit was een opdracht van SHE IS IN THE MOOD – Moodboards, styling inspiration by her

 

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT