Zonnige parasols!

0 Comment
Styling, Uncategorized
Zonnige parasols!

De zon schijnt! Heerlijk genieten dus. In korte broek of zwierig rokje zitten we op een terrasje, om even onze benen te bruinen. Of we pakken een grote handdoek en gaan in bikini helemaal voor de zon. Kies je echter liever voor de schaduw of wordt het je toch te warm? Dan kies je voor een kleurige parasol!

De meest kleurrijke exemplaren zijn te krijgen. Uni, gestreept, met bloemen, een print of zelfs met franjes. Een parasol in je tuin is altijd een blikvanger. Met een parasol in je tuin wordt een eenvoudig zitje vrolijk, een terras wordt zomers en een grasveld uitnodigend.

Parasols bestaan al vanaf 1000 jaar voor Christus. Toen werden de farao’s beschermd tegen de zon. In de loop van de geschiedenis heeft de parasol ook de betekenis van macht gekregen. Het aantal parasols dat een koning bezat of het aantal lagen in een parasol stonden symbool voor macht en autoriteit. Pas rond 1600 zien we, vanuit China, ook in het westen parasols. Elegante dames gebruiken een parasol als bescherming tegen de zon. Een witte huid betekende dat je niet buiten in de zon hoefde te werken, en was daardoor een teken van schoonheid en welzijn.

Natuurlijk kun je kiezen voor een eenvoudige, gezellige, ronde parasol. Maar er is ook heel veel meer keuze in design. Je ziet exemplaren van kant zodat de zon er in motieven doorheen schijnt, parasols met veel lagen en zware volants, parasols in de vorm van grote bladeren, of strak futuristisch van aluminium. Ik ben helemaal verliefd geworden op de Bloom. Dat is geen gewone parasol, deze lijkt meer op een prachtige, romantische, kleurige pioenroos.parasol bloom 2

Met zo’n parasol zit je toch veel liever in de schaduw?

Heb je dit blog met plezier gelezen? Fijn als je het wilt delen!

 

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT