Poederpastels met pit

0 Comment
Styling, Uncategorized
Poederpastels met pit

Je houdt je huis spannend en verrassend door af en toe een leefruimte een kleine metamorfose te geven. Nieuwe meubels aanschaffen is niet nodig maar gekleurde kussens op je bank en aankleden met nieuwe accessoires is eenvoudig en leuk! En net als met je garderobe mag ook je huis soms best een nieuwe kleurentrend volgen.

Zelf vind ik de huidige trend van poeder pasteltinten erg prachtig. Zoete en heel zachte kleuren maken je huis vrolijk, welkom en fris. Denk aan een zachte perzikkleur, fris mintgroen, romantisch roze of lief wolkenjesblauw.  Kleuren die tederheid en zachtheid uitstralen, die een knus, warm thuisgevoel oproepen, aaibaar en veilig.

Om het geheel een eigen karakter te geven, voor meer pit, mannelijkheid en eigenwijsheid, worden de zachte pasteltinten gecombineerd met een felle neonkleur. Zacht met de toevoeging van een fluoraccent maakt deze ‘nieuwe tederheid’ compleet. Zacht, maar niet zoet. Lief, maar niet braaf.

Ook in het materiaalgebruik kan je kiezen voor dezelfde tegenstelling. Veel zachte en aaibare materialen als wol, breisels, fleece of fluweel kies je voor meubels, kussens en plaids. Ze roepen een fijn, prettig en comfortabel thuisgevoel op. Deze materialen lijken te botsen met een ‘harde’ zwarte vloer of kleine industriële meubelstukken. Maar juist door ze naast elkaar te gebruiken worden de eigenschappen ervan versterkt.

Onze televisiekamer ondergaat nu een metamorfose. De blikvanger wordt een nieuw meubel van gebruikt sloophout in lichte pastelkleuren. Gevonden bij Droomhout.

Een lichtblauwe pot vol met roze pioenrozen, zachte kussentjes in allerlei poederkleuren, zelfs een zacht roze hondenkussen sieren nu de kamer. Maar met vier mannen in huis moet ik ook op zoek naar accessoires die zorgen voor een meer stoere uitstraling. Lichtgevend geel wordt een klein accent in de ruimte. Misschien nog een zacht, abrikooskleurig kleed op de vloer?

Pioenrozen in pot

Word je ook zo vrolijk van al deze kleuren? Leuk als je het blog wilt delen!

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT