Mijn eigen Zendo (meditatie-ruimte)

0 Comment
In the mood, Mindfulness, My life, Uncategorized
Mijn eigen Zendo (meditatie-ruimte)

Ongeveer drie jaar geleden ben ik begonnen met Zen meditatie. Het principe van Zen is simpel; doe wat je doet, en doe het met volle aandacht. Niets zweverigs maar een concentratie-oefening. Zen is tot 10 tellen. Zitten, ademen en tot 10 tellen. Heel eenvoudig om te beoefenen, soms lastig om vol te houden maar zeker voor iedereen aan te raden. Want mediteren brengt rust is ons dagelijks leven van rennen en stressen, je concentratievermogen verbetert maar vooral laat het je positiever in het leven staan.

Op zolder heb ik mijn plek om te mediteren. Het is een kleine slaapkamer met een slaapbankje voor logees. Hier ligt mijn meditatiekussen en ligt mijn wekkertje. De rest van de ruimte wil ik inrichten als Zendo ruimte.

Waarden: stilte, rust, klank, eenvoud, natuur en bloemen. Met deze waarden als uitgangspunt maakte ik een moodboard.

Het bankje dat er al staat is donker grijs, mijn meditatiekussens zijn zwart, de vloerbedekking is donker paars. Veel aankleding is niet nodig, want dat geeft te veel afleiding tijdens het mediteren. Maar in elk geval wil ik een Boedha beeld. Voor een stille sfeer wil ik graag een klein tafeltje om een kaarsje aan te kunnen steken of om een wierookstokje te kunnen branden. Het tafeltje kan ook gebruikt worden om een kopje van de thee-ceremonie op te plaatsen. En een enkele bloem is mooi, ik kies voor nep zoals een satijnen Japanse kersentak.

De ruimte heeft een klein raam. Hoewel er geen inkijk mogelijk is, zit het prettiger als er een gordijntje gesloten kan worden. Een andere mogelijkheid is om een groene plant of een bamboe voor het raam te zetten.

Kies je moment, comfortabel zitten in kleermakerszit, en tot 10 tellen…

 

SHE IS IN THE MOOD – Moodboards, styling inspiration by her

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT