Fashion met een hoofdletter

0 Comment
Beautifully, Uncategorized
Fashion met een hoofdletter

Elk jaar het hoogtepunt voor de studenten van de opleiding Modestyling aan het ROC Nijmegen, de modeshow! Zenuwachtig, al omgekleed in hun zelf ontworpen jurken, lopen de jonge vrouwen, meiden, door de hal van hun school. Bezoekers stromen binnen, natuurlijk veel ouders die net zo zenuwachtig zijn als hun dochter.

Een prachtige catwalk ligt te wachten, alles professioneel ingericht en opgesteld. Iedereen zijn camera en mobieltje op stand by, we zijn er klaar voor!

De avond begint met een live gezongen solo zang van de aantrekkelijk presentatrice van dé avond. Per studiejaar is er een vast thema gekozen. En binnen dit thema ontwerpt elke student haar creatie. Maar ze maken ook alles zelf, en ze showen het vanavond zelf! De beelden die achter de catwalk worden getoond door de VJ zijn prachtig. Ze versterken de show, net als de muziek.

Jilly Jansen is 3e jaars student. Binnen het thema Red Carpet heeft zij een cocktail jurk ontworpen die zeker past op een rode loper. Koningsblauw kant (zoals de jurk van Maxima) met een afneembare sleep. Want Jilly wil de jurk nog vaker kunnen dragen. Ze spettert als ze hier op school over de rode loper op de catwalk loopt. Ik kijk met veel bewondering naar het gemak waarop ze als een mannequin voor ons langs loopt, op hoge hakken in exact dezelfde kleur blauw als haar jurk.

Sanne Pingen is laatste jaars. Voor haar afstudeercollectie heeft zij drie complete outfits ontworpen en gemaakt. Zij heeft zelf haar thema gekozen, Minimalisme. Sanne kiest voor ingetogen basiskleuren, passend bij haar eigen kledingsmaak. Drie vriendinnen zijn haar mannequins op de catwalk, goed gedaan meiden! Sanne’s collectie zou zo de winkel in kunnen. Ik zou het graag willen hebben! Draagbaar, commercieel, een eigen stijl. Maar de ambities van Sanne liggen niet bij het ontwerpen. Ze hoopt verder te studeren in Amsterdam, en kiest voor een marketingvervolg.

Veel te snel is de show al weer voorbij. De jonge ontwerpsters worden gefeliciteerd door ouders, broers en zussen. Het is gelukt, niet gestruikeld en allemaal veel applaus gekregen. En ik heb genoten van een prachtige show vol talent.

Jilly modeshow ROC

Een leuk blog om te lezen? Laat het ook aan anderen lezen!

 

Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Pinterest 0

LEAVE A COMMENT